Дніпропетровщина може залишитися без води і тепла

Вівторок, 10 жовтня 2006, 14:30

У зв'язку з погіршенням розрахунків за спожиту енергію ВАТ "Дніпрообленерго" заявляє про припинення подачі електроенергії з 16 жовтня теплопостачальним, а з 18 жовтня - водопостачальним підприємствам Дніпропетровської області.

Про це у вівторок на прес-конференції журналістам повідомив директор зі збуту енергії "Дніпрообленерго" Володимир Сивак, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, причиною припинення подачі електроенергії послужило порушення договірних зобов'язань по розрахунках за спожиту енергію теплопостачальними та водопостачальними підприємствами Дніпропетровської області.

За словами Сивака, поточний борг у 2006 році теплопостачальних підприємств Дніпропетровської області склав більше 11 млн. 500 тис. грн.

Загальний борг, у тому числі, за попереднє споживання електроенергії, складає близько 68 млн. грн.

Сивак підкреслив, що всі гарантійні листи, які були представлені "Дніпрообленерго" від теплопостачальних та водопостачальних підприємств не було виконано.

Сивак не уточнив яка кількість мешканців Дніпропетровська залишиться без води і тепла.

При цьому він зазначив, що, незважаючи на відсутність платежів, компанія "Дніпрообленерго" виконала домовленості і електроенергія подавалася теплопостачальним підприємствам для підготовки обладнання до зимового періоду.

Серед підприємств, які підлягають відключенню, "Кривбасводопостачання" - борг 116 млн. 194 тис., "Дніпро - західний Донбас" - борг більш ніж 47 млн. грн., "Дніпроводоканал" та ряд інших підприємств.

Про майбутнє відключення проінформовано мерів міст.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді