Ющенко проти того, щоб Янукович замість пенсіонерів "допомагав окремим галузям"

Вівторок, 10 жовтня 2006, 16:29

Президент Віктор Ющенко провів робочу зустріч з прем'єром Віктором Януковичем, на якій обговорювалася підготовка Державного бюджету на 2007 рік.

Ющенко підкреслив свою незмінну позицію: головний фінансовий документ держави повинен базуватися на зазначених "Універсалом національної єдності" пріоритетах розвитку, передає Ліга.

У той же час Віктор Ющенко звернув увагу, що у проекті Держбюджету на наступний рік існує ряд системних ризиків для національної економіки.

Президент вказав, що запропонований варіант бюджету має ознаки "інструменту розподілу ресурсів, а не інструменту національного розвитку".

Зазначалася неприпустимість скорочення адресних соціальних програм на користь підтримки окремих галузей. Глава держави застеріг проти повернення практики "ручного" розподілу бюджетних засобів.

Одним із головних завдань уряду президент назвав збереження економічно обґрунтованих та прийнятних умов поставок енергоносіїв в Україну. При цьому глава держави підкреслив неприпустимість будь-яких компромісів у питаннях цін на транзит газу та власності газотранспортної системи країни.

Під час зустрічі було обговорено інші економічні проблеми. Співрозмовники також торкнулися питань взаємодії між секретаріатами Президента та уряду, діяльності органів влади, кадрової політики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді