На базі "ВАБанку" створять фінансову групу

Вівторок, 10 жовтня 2006, 16:58

Українські та іноземні акціонери "ВАБанку" прийняли рішення про створення універсальної фінансової групи VAB Group шляхом консолідації всіх активів у межах України.

Про це заявив на прес-конференції глава "ВАБанку" та президент VAB Group Сергій Максимов, передає Ліга.

До складу групи увійшли 9 компаній, які охоплюють усі сегменти фінансового ринку: "ВАБанк", страхова компанія "Лідер", лайфова компанія "Лідер життя", перестрахувальна компанія "Лідер РЕ", адміністратор пенсійних фондів "T.B.I.H.-Сигмаблейзер" і лізингова компанія "TBA Лізинг".

Крім того, планується створення інвестиційної компанії "VAB Капітал", компанії з управління активами "VAB Эсстет менеджмент" та компанії, яка спеціалізується на послугах споживкредитування, - "VAB Експрес".

Групу створено для об'єднання зазначених компаній в рамках єдиної стратегії продажів. На ключові посади групи призначені: президент Сергій Максимов, голова спостережної ради Іво Георгієв та голова правління Петро Барон.

До кінця року планується замінити назву "ВАБанку" на "VAB Банк".

На першому етапі - до кінця 2007 року - буде створено 150 точок продажу, а до кінця 2008 року їхню кількість планують збільшити до 350.

Зі своєї сторони Петро Барон зазначив, що на обслуговування однієї точки групи необхідно в середньому 8 чоловік. Першу торгову точку планують відкрити в листопаді.

На фінансовому ринку України "ВАБанк" працює з 1992 року і входить у групу великих банків. Регіональна мережа установи представлена 15 філіями та 74 відділеннями в Україні, а також представництвом у м. Будапешт (Угорщина). У числі акціонерів "ВАБанку" - міжнародна компанія TBIF Financial Services BV.

Станом на 1 вересня 2006 року банк випустив 225 тис. 875 карт і встановив 184 банкомати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді