Макуха прогнозує 10% інфляції у 2006

Вівторок, 10 жовтня 2006, 17:49

Інфляція в Україні за підсумками 2006 року не перевищить 10%, прогнозує міністр економіки Володимир Макуха.

"Ми зараз йдемо поки по тому тренду, що і передбачали... До кінця року будемо залишатися в тому коридорі, який було визначено, - до 10%", - заявив він, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому міністр зазначив нижчий рівень інфляції за вісім місяців, ніж очікувалося.

Щодо прискорення інфляції у вересні Макуха сказав, що ріст цін відбувся під впливом двох факторів: збільшення тарифів на енергоносії та сезонне подорожчання сільськогосподарської продукції.

У той же час, як зазначив міністр економіки, прискорення інфляції в країні поки не відбивається на ситуації в економіці.

"Економіка цілком утримується в рамках прогнозних показників", - впевнений Макуха.

Як повідомлялося з посиланням на Держкомстат, подорожчання послуг на 5,9%, зростання цін на продовольчі товари на 1,1% і непродовольчі товари на 0,4% призвели до прискорення інфляції в Україні у вересні 2006 року до 2% у порівнянні з 0% із серпнем. За січень-вересень інфляція склала 5,9%.

За підсумками дев'яти місяців зростання цін на послуги склало 27,4%, непродовольчі товари подорожчали на 2,5%, продовольчі - 0,7%.

Показник інфляції в Україні в серпні склав 0%, липні - 0,9%, червні - 0,1%, травні - 0,5%, а у квітні та березні було зафіксовано дефляцію на рівні 0,4% і 0,3% відповідно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді