Випуск українського металу стримується через недопоставки коксу

Середа, 11 жовтня 2006, 13:20

У гірничо-металургійному комплексі країни склалася ситуація, коли стримуючим фактором виробництва металу стала нестача металургійного коксу не через недолік коксових потужностей, а через недопоставки коксівного вугілля.

Питання стало настільки важливим, що якість коксу відійшла на другий план, повідомляє прес-служба науково-виробничої асоціації "Укркокс".

В той час, коли коксохіміки наростили виробничі потужності до 25 млн. т валового коксу на рік або близько 2 млн. т на місяць, починаючи з серпня місяця 2006 року намітилася наступна динаміка зниження обсягів виробництва металургійного коксу:

Липень Серпень Вересень Жовтень(план)
1,464 1,476 1,340 1,327

Залишки вугілля на коксо-хімічних заводах складають 300-350 тис. т, при нормативі 700-750 тис. т. Крім того, спостерігається некомплект по марочному складу.

Основною причиною такого положення є різкий спад обсягів видобутку коксівного вугілля в Україні. Для заповнення цієї недостачі необхідно додатково ввозити до 250 тис. т вугілля на місяць з-за кордону до вже імпортованих 600 тис. т, що є проблематичним.

За оцінкою фахівців-вуглярів, очікується термін підйому видобутку коксівного вугілля через 5-6 місяців.

З урахуванням наступаючої зими складається важка ситуація на коксо-хімічних заводах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді