Лановий: вступ України до СОТ висить на волосинці

Середа, 11 жовтня 2006, 13:52

Зараз Україну та Світову організацію торгівлі об'єднує лише волосинка.

Про це заявив народний депутат від фракції "Наша Україна" Володимир Лановий, передає Ліга.

Уряд пообіцяв до 20 жовтня подати на розгляд парламенту 21 законопроект, необхідний для вступу України до СОТ. Часу на розгляд законопроектів залишилося мало, оскільки до кінця листопаду повинен бути завершений звіт робочої групи щодо готовності вступу України до СОТ.

"У нас є тільки календарний місяць, а саме 11 робочих днів, щоб обробити та прийняти 21 законопроект", - зазначив Лановий.

"Час нас підтискує з усіх боків, адже ми не можемо "читати" закони багаторазово й повинні приймати їх з першого разу, тому законопроекти повинні бути бездоганними. У випадку, якщо не буде прийнято хоча б один законопроект, то Україна цього року не буде розглядатися як кандидат на вступ до СОТ. При цьому є два законопроекти, які уряд поки що взагалі не розглядав", - підкреслив депутат.

"Зараз усі карти в руках уряду і так званої антикризової коаліції, тому будь-яка неточність або помилка Кабміну буде коштувати Україні дорого, - підкреслив Лановий. - Незабаром ми довідаємося, чи була це просто риторика і блеф з боку Кабміну, або вони насправді хочуть, щоб Україна вступила до СОТ".

Нагадаємо, 18 жовтня Верховна Рада має намір провести парламентські слухання на тему "Стан підготовки вступу України до Світової організації торгівлі", які допоможуть ще раз визначити всі плюси та мінуси вступу України до СОТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді