Бойко зробив аналіз і вважає, що Україні потрібен перехідний період

Середа, 11 жовтня 2006, 17:21

Бойко, вважає, що Україні потрібен перехідний період для переходу до європейських цін на газ.

"Ми робили аналіз нашої економіки і вважаємо, що Україні потрібно пройти 3-річний шлях для того, щоб наша економіка була пристосована, принаймні, до цін наших сусідів", - повідомив Юрій Бойко під час брифінгу у Кабінеті міністрів 11 жовтня, передає прес-служба Мінпаливенерго.

Міністр зазначив, що сусідні країни сьогодні отримують газ набагато дорожче, ніж Україна: країни Балтії – сьогодні за ціною 220 дол., запропоновано – 260 дол., Молдова сьогодні 160 дол., а наступного року 260 дол., країни Закавказзя – 220 дол.

"Для нас є необхідним перехідний період, який ми повинні використати з користю для держави", - наголосив посадовець.

На думку Юрія Бойка, Україна не зможе пристосуватися до європейського рівня цін за 1 рік.

"Найбільш вразлива – хімічна промисловість, яка використовує газ як сировину. Вона не може конкурувати із заводами Саудівської Аравії, які стоять "на свердловині" і відбирають газ за ціною 1 дол. за 1000 кубометрів", - сказав міністр.

"Тому ситуація досить складна, потребує професійного підходу і виважених кроків. Держава, на наше переконання, повинна закуповувати газ якомога дешевше. Інша річ, це за якою ціною вона буде реалізувати його своїм споживачам", - підкреслив Юрій Бойко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді