Бойко вирішив не сваритися з Коломойським через "Укрнафту"?

Четвер, 12 жовтня 2006, 12:00

Міністерство палива й енергетики не очікує конфліктів із групою "Приват" навколо найбільшої нафтовидобувної компанії країни - ВАТ "Укрнафта".

Це дав зрозуміти 12 жовтня журналістам міністр палива та енергетики Юрій Бойко, відповідаючи на запитання, як відіб'ється на відносинах власників "Укрнафти" можливе прийняття закону про зниження кворуму на зборах акціонерів з 60%+1 акція до 50%+1 акція, передає Finance.ua.

"Ми не очікуємо яких-небудь різких націоналізацій, відібрання або вилучень, або різких кадрових змін після введення цього закону в дію, але ми вважаємо, що його існування є гарантом забезпечення прав держави в більшому обсязі", - сказав міністр.

Він вважає, що держава повинна повною мірою задіяти свій потенціал і, відповідно, свої права, і тому закон, безумовно, є позитивним моментом у частині забезпечення проведення державної політики в акціонерних товариствах зі змішаним капіталом.

Як повідомлялося, парламент 6 жовтня прийняв у першому читанні закон про зниження кворуму для проведення зборів акціонерів з 60% до 50%.

"Нафтогаз України" володіє 50%+1 акція "Укрнафти", група "Приват" - близько 42%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді