Приват побудує під Києвом склад

Четвер, 12 жовтня 2006, 12:22

Бізнесмени Геннадій Боголюбов (співвласник групи "Приват") і Віктор Вексельберг (власник російської групи "Ренова") інвестують $75 млн. у будівництво найбільшого в країні складського терміналу під Києвом.

Про це пише газета "Дело".

Спільний проект російського й українського бізнесменів на території України буде реалізований до 2008 року.

"Мені належить 30% у цьому проекті. Я купив для цього проекту землю. $75 млн. — це розмір інвестиції без урахування вартості землі", — зізнався "Дело" Геннадій Боголюбов.

За інформацією "Дела", структури Віктора Вексельберга та інвестиційна компанія Renaissance Capital контролюють по 30% акцій холдингу "Міжнародне логістичне партнерство" (МЛП), що займеться безпосередньою реалізацією проекту.

За інформацією "Дела", серед акціонерів компанії МЛП є також російський бізнесмен Олександр Мамут і президент МЛП Мішель Паскаліс.

МЛП одержав право оренди ділянки в 20 га на 49 років, а з керівництвом Київської області підписаний ексклюзивний договір про партнерство.

Ділянка, на якій буде вестись будівництво, знаходиться в районі Петропавловської Борщагівки — найпрестижнішого району в передмістіі Києва (5 км від Окружної дороги).

За інформацією директора по зв'язках з громадськістю компанії NAI Pickard Тетяни Чичкан, одна сотка землі в районі Петропавловської Борщагівки коштує орієнтовно $10-15 тис. Таким чином, вартість ділянка, на якій буде розташовуватися термінал, оцінюється в $2-3 млн.

МЛП, створений для будівництва складських терміналів на території Росії й України в 2004 році, побудує термінал класу А площею 100 000 кв. м. За словами гендиректора "МЛП-чайка" Віталія Кащенка, перша черга терміналу загальною площею 34,327 кв. м буде здана в IV кварталі 2007 року.

Другу і третю черги площею 34,5 тис. кв. м здадуть до 31 січня 2008-го, четверту (29,7 тис. кв. м) — до 31 березня 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді