"Енергетична компанія України" не слухається Ющенко і продовжує працювати

Четвер, 12 жовтня 2006, 12:45

Незважаючи на скасування указів президента України про створення Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України", компанія продовжує працювати, затверджує її голова Ігор Глущенко.

Указом від 9 жовтня президент Віктор Ющенко визнав такими, що втратили чинність два укази, згідно з якими було створено Національну акціонерну компанію "Енергетична компанія України" (НАК "ЕКУ").

У прес-службі президента повідомили, що метою прийняття цього указу є приведення актів голови держави у відповідність із Конституцією України, виконання рішення СНБО і демонополізація ринку електроенергетики, передає Finance.ua.

Однак глава НАК "ЕКУ" Ігор Глущенко категорично спростував інформацію про розформування компанії.

"НАК "ЕКУ" сьогодні легітимна. Вона працює відповідно до постанови Кабміну. Засновник - Кабмін, а не указ президента", - прокоментував ситуацію Ігор Глущенко.

Щодо можливих мотивів дій президента глава НАК "ЕКУ" висловив припущення, що указ міг бути відмінений через непотрібність.

"Він був реалізований іншим інструментом - постановою Кабміну", - пояснив глава компанії.

Аналітик компанії Concorde Capital Олександр Паращій також не вважає, що указ президента означає розформування НАК "ЕКУ".

"Думаю, що подальша доля НАК "ЕКУ" буде залежати від уряду", - заявив він.

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко, коментуючи скасування указів про створення НАК "ЕКУ", відзначив, що це є "продовженням конституційної реформи. Відповідно до її положень, ряд указів президента й постанов Кабміну будуть скасовані".

"Угадувати кроки нашого уряду останнім часом дуже важко. Неначебто виступають за приватизацію, потім говорять, що не потрібна", - розповідає Олександр Паращій.

"Швидше за все, будуть створені окремі холдинги: по генерації, холдинг по обленерго, по інших компаніях, що ввійшла в НАК "ЕКУ". Частина, можливо, продадуть, а частину об'єднають у ще якусь компанію", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді