Лазерна технологія претендує на "вбивство" LCD та плазмових телевізорів

Четвер, 12 жовтня 2006, 14:06

На Заході з'явилися публікації про впровадження лазерної технології в області візуалізації, яка може витиснути з ринку плазмові телевізори.

Австралійська компанія Arasor International та її американський партнер Novalux презентували, так звані, лазерні телевізори, які, за заявою виробників, у два рази дешевші LCD та плазмових. Крім того, вони передають зображення з кращою якістю та споживають у 4 рази менше енергії, передає Ліга.

Випуск новинок заплановано на 2007 рік під такими брендами як Mitsubishi та Samsung.

У зв'язку з цим, керівник компанії Novalux Жан-Мішель Пеляпра (Jean-Michel Pelaprat) припустив "швидку смерть" плазмових телевізорів. Крім того, лазерна технологія може застосовуватися в мобільних телефонах, домашніх та звичайних кінотеатрах.

"Якщо ви подивитеся на будь-який екран сьогодні, то передача кольору складає близько 30-35% того, що здатне побачити око, - сказав глава Novalux. Але лазерне телебачення дозволить поліпшити передачу кольору до 90% обсягу інформації, здатного до сприйняття оком".

Згідно з прогнозами голови Novalux, рідкористалічні телевізори займуть нішу в діапазоні пристроїв з діагоналлю до 40 дюймів. Усе, що знаходиться вище, захоплять лазерні TV.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді