НКРЕ: поставки газу українського видобутку виключно українцям – популізм

Четвер, 12 жовтня 2006, 14:27

Встановлене Кабміном правило про те, що весь газ, добутий в Україні повинен постачатися винятково населенню, є популістським, і фактично не буде виконуватися.

Про це заявили сьогодні ліцензіати, що приймають участь у засіданні Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), передає Finance.ua.

За їх словами, компаніям, що видобувають газ, вигідно поставляти газ промисловим підприємствам по 100 дол. за 1 тис. куб. м, а не населенню - по 339 грн.

Щоб обійти цю постанову, існує безліч посередницьких схем, у яких газ, який добуто державними компаніями, проводиться через приватні фірми – яким дозволено продавати газ промисловим підприємствам.

У той же час, якщо вирішиться питання щодо видачі ліцензій на право ведення господарської діяльності по постачанню природного газу по нерегульованому тарифу донецького ТОВ "Дон-колорит" та київського ВАТ "Дім-G+" одержали ліцензії терміном на 5 років.

А сумському ВАТ "Энергогазмаш" у видачі ліцензії відмовлено саме через те, що їхній представник вказав як джерело поставок газу ДП "Укргазвидобування" і підтвердив, що компанія постачає газ не тільки населенню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді