На ахметовських комбінатах пояснили куди дінуть $400 млн.

Четвер, 12 жовтня 2006, 17:35

ВАТ "Північний гірничо-збагачувальний комбінат" та ВАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" одержали кредит у розмірі 400 млн. дол. для реалізації другого етапу інвестиційної програми модернізації гірничодобувного комплексу.

Про це повідомив почесний президент ПівГЗКа та ЦГЗКа Олександр Вілкул на брифінгу в Кривому Розі, передає Ліга.

Вілкул зазначив, що даний кредит, надано на 3,5 роки банком BNP Paribas (під процентну ставку LIBOR+2,8% річних), є найбільшим кредитом, який давали в Україні приватній компанії. Відповідно до договору, 300 млн. дол. з цієї суми одержить ПівГЗК, що залишилися 100 млн. дол. - ЦГЗК.

Кредит буде використано на розвиток сировинної бази, будівництво додаткових потужностей переробного комплексу, впровадження новітніх стандартів і технологій.

Загальна вартість другого етапу інвестиційного проекту - 500 млн. дол. Відсутні 100 млн. дол., необхідні для реалізації програми, буде отримано від операційної діяльності гірничо-збагачувальних комбінатів.

Вілкул повідомив, що перший етап модернізації гірничодобувного комплексу, який також обійшовся в 500 млн. дол., проводився останні 3 роки. Реалізація програми містила в собі відновлення гірничої бази, будівництво збагачувальних секцій, капітальний ремонт обладнання. За цей час було створено більш 3 тис. нових робочих місць, у 2,5 рази піднялася зарплата на підприємствах.

Більш ніж 99% акцій ПівГЗКа та ЦГЗКа контролює компанія "Систем Кепітал Менеджмент". Гірничо-збагачувальні комбінати входять до групи "Метінвест", яка здійснює управління гірничо-металургійним бізнесом групи "СКМ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді