У "Нафтогазі" заявили, що Франчук набрехав через нервове виснаження

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 11:18

НАК "Нафтогаз" здивована та розчарована спробами колишнього голови правління ДАО "Чорноморнафтогаз" Ігоря Франчука заблокувати реалізацію права НАК як власника 100% ДАО керувати своєю власністю.

"Нафтогаз України" заявляє про безпідставність звинувачень на адресу компанії, її колишніх та нинішніх керівників з боку Ігоря Франчука і розглядає їх як емоційні та зроблені в стані нервового виснаження внаслідок хвороби", - говориться в заяві компанії в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

НАК вважає законними свої дії щодо усунення Франчука з посади глави правління.

Як відзначається у прес-релізі, "Нафтогаз України" здійснює управління "Чорноморнафтогазом" через участь у зборах акціонерів, засіданнях спостережної ради та/або наказами голови правління НАК.

"Нафтогаз" нагадує, що 29 серпня 2006 року минув термін трудового контракту Франчука, тому трудові відносини з ним було припинено, незважаючи на те, що напередодні Франчук відчув погіршення стану здоров'я і взяв лікарняний, на якому знаходиться дотепер.

Тимчасове керівництво ДАО з 29 серпня по 14 вересня здійснював Олександр Шибирин, який, як говориться в заяві, блокував оголошення зборів акціонерів з пунктом щодо обрання нового глави правління. У зв'язку з цим 14 вересня в.о. голови правління "Чорноморнафтогаза" було призначено Анатолія Присяжнюка, який зміг призначити збори на 31 жовтня.

"Нафтогаз України" також назвав "наклепом" слова Франчука щодо планів НАК реорганізувати ГАО в окремі підприємства по видобутку, транспортуванню та збереженню газу. При цьому компанія заявила, що має повне право здійснювати зміну структури, реорганізацію або ліквідацію "Чорноморнафтогаза" та будь-яких інших товариств, підприємств або компаній, що входять до його складу.

ДАО "Черноморнафтогаз" - єдине в Україні підприємство, що здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного та Азовського морів. Веде видобуток, забезпечує збереження, транспортування та реалізацію природного газу споживачам Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді