Білорусь та Україна разом торгуватимуться з Росією щодо транзиту газу?

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 14:24

Білорусь та Україна, можливо, погодять тарифну політику в області транзиту російського газу до Західної Європи по магістральних трубопроводах.

За даними компетентного джерела на умовах анонімності повідомлено, що 17-19 жовтня в Білорусь для проведення переговорів з керівництвом ВАТ "Бєлтрансгаз" прибудуть голова ради директорів ДК "Укртрансгаз" Ярослав Марчук і генеральний директор "Львівтрансгаз" Михайло Деркач, передає www.interfax.by

Офіційним приводом для візиту є підписання Угоди про науково-технічне співробітництво між ВАТ "Бєлтрансгаз" та ДК "Укртрансгаз", а також "Положення про взаємодію між диспетчерськими службами ВАТ "Бєлтрансгаз" та "Львівтрансгаз" ДК "Укртрансгаз" при локалізації надзвичайних ситуацій на суміжних прикордонних ділянках магістральних газопроводів "Торжок-Долина" ті "Івацевичі-Долина".

У той же час джерело дало зрозуміти, що, крім підписання цих документів, темою переговорів стане вироблення спільної тарифної політики в області транзиту російського газу через територію України та Білорусі.

На думку джерела, країни, що не володіють газовими ресурсами, могли б виробити єдину тарифну політику у сфері транзиту. Експерти вважають логічним збільшення Білоруссю та Україною ціни на транзит російського газу у зв'язку з підвищенням з 2006 року для України ціни російського газу для внутрішнього споживання та у зв'язку з планованим російським "Газпромом" підвищенням у 2007 році ціни на газ для Білорусі, зазначило джерело.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді