Януковичу не вистачає 2,5 млрд. грн. на закупівлю газу для ЖКГ

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 15:59

Українським містам не вистачає 2 млрд. 500 млн. грн. на закупівлю газу для підприємств ЖКГ до початку опалювального сезону.

Як повідомили в Асоціації малих міст, для того, щоб місцеві влади могли розрахуватися за використаний торік газ та закупити новий, необхідно внести виправлення в закон про держбюджет на 2006 рік та виділити місцевим бюджетам додатково 2 млрд. 500 млн. грн., передає Finance.ua.

Ці гроші необхідні місцевим бюджетам для погашення різниці, що утворилася після підвищення тарифів на газ для комунальних підприємств. Для них тарифи було підвищено з січня 2006 року, у той же час тарифи для населення було підвищено тільки в травні, а різницю Кабмін місцевій владі не компенсував.

В асоціації також сказали, що в першу чергу недостачу коштів на закупівлю газу відчувають районні центри, у яких немає великих промислових об'єктів.

Багато комунальних підприємств мають заборгованість перед "Нафтогазом", а "Нафтогаз" відмовляється підписувати нові контракти без погашення заборгованості.

Віце-прем'єр-міністр, міністр архітектури, будівництва і з питань ЖКХ Володимир Рибак завірив, що уряд контролює ситуацію в житлово-комунальній сфері і додав, що задача забезпечення комунальних підприємств газом лежить на губернаторах.

Нагадаємо, в Україні традиційно опалювальний сезон починається з 15 жовтня. Законодавство передбачає початок опалювального сезону зі зниження температури повітря до + 8 градусів по Цельсию.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді