ЄБРР готовий виділити Україні на енергозбереження 400 млн. євро

Понеділок, 16 жовтня 2006, 11:02

Європейський банк реконструкції та розвитку готовий у 2007 році надати 400 млн. євро для реалізації проектів по енергозбереженню в Україні, повідомив заступник міністра палива й енергетики Олексій Шеберстов у ході "круглого столу" в Києві, присвяченого проблемам енергозбереження.

Як відзначив виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Клод Манділ (Cloude Mandil), енергоефективність - це не тільки можливість поліпшення енергетичної безпеки України, але й життєво важлива складова для розвитку економіки країни, особливо під час зростання цін на енергоресурси, передає "Інтерфакс-Україна".

На його думку, підвищення енергоефективності - це основна можливість для скорочення імпорту, прискорення темпів економічного росту й зниження негативного впливу на навколишнє середовище.

Глава Національного агентства з питань енергозбереження Євгеній Сухин повідомив, що розроблена Енергетична стратегія України до 2030 року передбачає зниження споживання природного газу на 30 млрд. куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді