Вступ до СОТ і розгляд Бюджету-2007 переноситься через болячки Азарова?

Понеділок, 16 жовтня 2006, 15:20

На поточному пленарному тижні Верховна Рада не прийме всі 20 законопроектів щодо вступу України до СОТ і їх можна прийняти до грудня, сказав на прес-конференції голова Верховної Ради Олександр Мороз.

За його словами, до грудня необхідно ці законопроекти прийняти, і "такий варіант можливий", передає УНІАН.

Як пояснив Мороз, парламентські слухання про стан підготовки вступу України до СОТ перенесено з 18 жовтня на більш пізній термін у зв'язку, зокрема, з тим, що перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров "зараз на лікуванні", а його участь бажана на цих слуханнях.

У той же час, голова Ради відзначив, що перенесення слухань не означає перенесення розгляду законопроектів відносно СОТ.

За його словами, на сьогодні в парламенті зареєстровано вже три таких законопроекти, а 18 і 19 жовтня, уряд обіцяє, що в парламент надійде ще 12 законопроектів.

Говорячи про перенесення розгляду проекту державного бюджету на 2007 рік, Мороз відзначив, що це, знову ж, пов'язано з відсутністю першого віце-прем'єр-міністра Азарова, а також із тим, що надійшло "надзвичайно багато пропозицій системних", які обов'язково потрібно розглянути.

Нагадаємо, голова Представництва Європейської Комісії в Україні Іен Боуг заявив, що якщо за цей тиждень ВР не прийме закони відносно СОТ, то вступ України до цієї організації відкладеться ще на один рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді