В автобан Київ-Одеса хочуть "закатати" ще 3 млрд. грн.

Понеділок, 16 жовтня 2006, 16:25

Для того, щоб добудувати автобан Київ-Одеса, необхідно знайти близько 3 млрд. 200 млн. грн.

За ці кошти можна реконструювати дві ділянки дороги, збудувати 28 мостів, шляхопровід та розв'язки, - повідомив глава Державної служби автомобільних доріг України ("Укравтодору") Володимир Демишкан, передає Ліга.

За його словами, добудувати автобан збираються вже наступного року. Гроші для будівництва передбачається позичити під гарантії уряду.

Передбачається, що інвестиції окупляться швидко: ділянки, що реконструюються, усього за рік вже заощадили країні п'яту частину вкладеного. "Порахували, відповідно до статистики, скільки проходить транспорту, які збитки від ДТП, час перевезення вантажів та пасажирів і все інше. Це складає 500 млн. грн. в економіку України", - повідомив Демишкан.

Нагадаємо, "Укравтодор" вже двічі проводив тендери на кредитування будівництва автобана. Торік переможцем конкурсу став Deutsche Bank AG, який надав кредит на суму 100 млн. дол. терміном на 10 років із процентною плаваючою ставкою, LIBOR +2,7% річних.

Цього року найкраща пропозиція для будівництва і реконструкції дороги від кордону з Російською Федерацією до Дніпропетровська (кордон-Харків-Дніпропетровськ) запропонував Citybank N.A. (London Branch). Зокрема, його пропозиція складала
шестимісячний LIBOR +2,38%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді