Гайдук перейнявся енергетичною безпекою

Понеділок, 16 жовтня 2006, 17:39

Віталій Гайдук, призначений минулого тижня секретарем Ради національної безпеки та оборони, пропонує обновити положення указу президента Віктора Ющенко "Про рішення РНБО від 9 грудня 2005 року "Про стан енергетичної безпеки України та основні принципи державної політики в сфері її забезпечення".

Як повідомив експерт РНБО з питань енергетичної безпеки Юрій Шульга на засіданні круглого столу "Переформатування українського ринку газу: нові виклики та перспективи" у Києві в понеділок, таку позицію Гайдук озвучив у п'ятницю апарату РНБО, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Шульга не уточнив інших подробиць доручення нового секретаря ради. Зі свого боку, він висловився за проведення державної політики, спрямованої на збільшення власного видобутку нафти та природного газу, стимулювання енергозбереження та проведення чіткої тарифної політики.

Як повідомлялося, грудневий указ президента передбачає істотне посилення роботи з питань енергозбереження, видобутку власних енергоносіїв, в першу чергу, нафти та природного газу, роботу з диверсифікованості енергопоставок в Україну та альтернативні джерела енергії, формування умов для створення прозорих фінансових відносин у паливно-енергетичному комплексі.

Відповідно до нього, протягом місяця МВС, СБУ, КРУ, ДПА за участю Генпрокуратури повинні були затвердити план заходів щодо протидії проявам корупції та організованої злочинності у паливно-енергетичному комплексі.

Цим документом Ющенко також створив при РНБО міжвідомчу комісію з питань енергетичної безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді