Українці воліють тримати гроші "у панчосі"

Вівторок, 17 жовтня 2006, 11:45

Більшість українців воліє накопичувати гроші готівкою. Не набагато менше тих, хто воліє накопичувати гроші на відповідному банківському рахунку.

Такі результати опитування, проведеного аналітичною групою "Центр", передає Ліга.

Як повідомили в "Центрі", 36,35% респондентів віддали перевагу "живому" накопиченню, 29,93% готові розмістити їх на депозитному внеску в банку. Ще 12,34% опитаних не стали б взагалі збирати гроші.

Крім того, 3,45% українців вважають найбільш цікавим накопичення коштів на відповідному рахунку недержавного пенсійного фонду, а 0,99% співгромадян готові збирати гроші на відповідному рахунку страхової компанії. Не знайшли свого найбільш цікавого способу накопичення коштів майже 17% опитаних.

"Незначне відставання банківських депозитів як засобу накопичення від звичайного збереження готівки свідчить про те, що українці стали більше довіряти банкам. Разом з тим, солідна частина тих, що не визначилися, говорить не на користь політичної та економічної ситуації", - резюмував директор "Центру" Володимир Леонов.

У рамках даного дослідження було опитано 702 українських мешканця в десятьох областях України. При аналізі даних результатів враховувалися відповіді 608 респондентів. Вибірка репрезентативна по статі, віку та типу поселення (місто - село). Похибка дослідження - 4%, метод опитування - анкетування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді