Верховна Рада взялася за приватизацію ГЕС

Вівторок, 17 жовтня 2006, 15:11

Верховна Рада у вівторок підтримала законопроект, який створює умови для приватизації існуючих об'єктів малої гідроелектроенергетики.

За цей законопроект, внесений членом фракції Партії регіонів Володимиром Бронніковим, проголосували в першому читанні у вівторок 283 народних депутати з 436 тих, що зареєструвалися, передає "Інтерфакс-Україна".

У законопроекті передбачається внести зміни до законів про електроенергетику і приватизацію держмайна. Зокрема, автор пропонує внести зміни, згідно з якими мала ГЕС - це електрична станція, встановлена потужність якої не перевищує 20 МВт.

З метою стимулювання виробництва електроенергії на малих ГЕС, купівля зробленої на них електроенергії, відповідно до законопроекту, здійснюється оптовим ринком електроенергії.

Крім того, автор проекту пропонує не поширювати на малі ГЕС вимоги закону про електроенергетику, які стосуються встановлення особливого режиму охорони в зоні гідроелектротехнічних споруд. У проекті також пропонується дозволити приватизацію малих ГЕС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді