Поки Янукович виховує губернаторів, Кушнарьов спить у футболці

Вівторок, 17 жовтня 2006, 16:19

Прем'єр Віктор Янукович складає екзамен батареями.

Через аналогічні випробування проходить більшість керівників урядів, і мало хто виходить із них переможцем.

У масштабах всієї держави не буває так, щоби всі були задоволені температурою в квартирах.

Розуміючи ризики для його рейтингу, Янукович вирішив знайти людей, на яких перевісити відповідальність. Ними, як не складно було здогадатися, виявилися губернатори – останній ющенківський бастіон у виконавчій владі.

Янукович під час зустрічі з керівниками Київщини, Рівненщини й Закарпаття у їх особі попередив усіх голів обласних адміністрацій, що вони несуть персональну відповідальність за температуру батарей у квартирах, лікарнях і школах.

"Підготовку до опалювального сезону потрібно терміново завершити. У населених пунктах, де температура повітря перейшла до стійкого зниження, потрібно негайно розпочати подачу тепла", – роздавав команди Янукович, який сам нібито збирався створити в уряді штаб в рамках підготовки до зими.

Проте, життєві реалії не слухаються Януковича не тільки в провінції, а й у Києві. У відповідь на "дубарь" за вікном "Київенерго" пообіцяло підключити квартири до опалення… аж до 28 жовтня.

За правилами Київської держадміністрації на запуск опалювальних систем міським службам надається 12 днів.

Водночас у "Київенерго" визнали, що зазвичай підключення опалення відбувається у значно стисліші терміни.

За словами співробітника "Київенерго", станом на шосту годину ранку вівторка 90% житлових будинків у столиці були без опалення, хоча ситуація зі школами, дитсадочками й лікарнями краща.

"Ніхто спеціально затримувати підключення не буде. Можуть бути затримки, оскільки житлова організація, яка утримує будинок, має подати форму Є8, тобто це сигнал, що будинок готовий до підключення опалення", – сказав представник "Київенерго", додавши, що майже на половину будинків досі не подали цей документ.

Вражені холодом, кореспонденти "Української правди" опитали депутатів Верховної Ради з надією, що хоч комусь у цьому житті тепло.

Один із лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов повідомив, що в понеділок батареї у нього вдома по вулиці Тургенівській "потеплішали".

"Але все ще холодно, я сьогодні спав у футболці", – поділився Кушнарьов.

Його однопартієць Ян Табачник теж скаржиться на холод. "Опалення нам ще не включили, хоча ми живемо в елітному будинку по вулиці Старонаводницькій – знаєте, це така споруда, схожа на хвилі..."

"Дітям поставили в кімнату обігрівач, а ми чекаємо, або потеплішає, або почнуть топити", – сказав Табачник.

Тарас Чорновіл також готовий терпіти: "У мене холодні батареї, але претензій я не маю, бо процес початку опалення затримується щороку. Вчора холодно не було, бо хата у нас нова. Тільки в кімнаті сина включили обігрівач", – сказав Чорновіл, який мешкає на Позняках.

Не висловивши ані слова критики на адресу партійного лідера і за сумісництвом прем'єр-міністра, Чорновіл поділився досвідом роботи в екстремальних умовах.

"Минулого року, коли взимку було дуже холодно, я залазив під ковдру, брав з собою папери і працював у лежачому становищі", – сказав Чорновіл.

Натомість близький соратник Ріната Ахметова Борис Колесников зізнався, що не відчуває проблем з теплом. Секрет тут простий: "У мене опалення є, тому що воно у мене автономне".

Таке ж щастя має і член БЮТ Дмитро Видрін.

"Я брехати не буду – у мене вдома (живе Видрін на Шота Руставелі) автономна система. Справа в тому, що я ненавиджу холод – коли в радянські часи мене вигнали з газети за пропаганду містики, я два роки працював у тайзі лісорубом. Там постійна температура взимку була мінус 48 градусів!".

Майже так само страждає Олександр Турчинов: "У мене вдома холодно! Уряд Януковича не може і не здатний забезпечити своїх громадян теплом!", – скористався моментом для критики Турчинов, який мешкає на вулиці Юрія Коцюбинського.

Холодно і мільйонеру з БЮТ Богдану Губському, який відмовився назвати вулицю проживання – сказав лише, що це Шевченківський район: "У мене не включили опалення".

Не позаздриш і баскетболістові Олександру Волкову – його тіло зростом 2 метри 16 сантиметрів страждає більше, ніж у інших депутатів. "У мене старий дім, на вулиці Воровського, він поки тримає тепло – хоча опалення не включено".

Не топлять вдома і в голови комітету з питань держбудівництва парламенту Віктора Тихонова з Партії регіонів. "Я знімаю квартиру на вулиці Оленівській на Подолі. У нас не топлять".

Зате БЮТівець Микола Томенко прямо під час розмови з кореспондентом "Української правди" зателефонував додому на Оболонський проспект і переговорив із дружиною.

"От щойно вона повідомила – у нас затопили!", – радісно заявив Томенко.

Член "Нашої України" В'ячеслав Кириленко не знає, чи теплі в нього домашні батареї, зате він скаржиться, що в парламентському кабінеті по вулиці Банковій дуже холодно.

Не краща ситуація й у Порошенка. У його квартирі на вулиці Грушевського термометр показує 14-градусів за Цельсієм, а зігріває його "тільки любов".

А от Борис Безпалий із "Нашої України" – щаслива людина. "Я мешкаю у приватному секторі, на Нивках. Це радянський будинок 1955 року, на дві родини. І в нас для опалення стоїть газовий котел. А щоб зекономити гроші, я всім рекомендую ставити газові лічильники".

Єдиною людиною, яка відмовилася відповісти на питання, чи тепло у нього вдома, виявився лідер компартії Петро Симоненко.

Але є таке передчуття, що поки весь пролетаріат не знаходить зуба на зубі, їх вождь живе в комфорті.

Дослівно Симоненко сказав так: "Головне, щоб у багатьох інших вдома було тепло!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді