Мороз хоче очистити банки від криміналу і обмежити повноваження президента

Вівторок, 17 жовтня 2006, 17:40

Голова Верховної Ради Олександр Мороз пропонує парламенту заборонити членам спостережних рад недержавних банків і членам їхніх родин, а також особам, засудженим за фінансові зловживання, судимість яких не погашена і не знята у встановленому законом порядку, бути членами спостережних рад державних банків.

Про це йдеться в законопроекті №2329, розробленому Морозом і зареєстрованому в парламенті 14 жовтня, передає UABanker.

Автор законопроекту, зокрема, пропонує доповнити відповідною пропозицією статтю 7 закону "Про банки і банківську діяльність".

Мороз також пропонує законодавчо встановити, що членом наглядової ради держбанку може бути особа з досвідом роботи не менше 5 років в органах законодавчої влади або на керівних посадах в органах виконавчої влади.

Автор документу крім того пропонує доповнити статтю 7 закону "Про банки і банківську діяльність" пропозицією про те, що президент призначає членів наглядової ради держбанку по своїй квоті з урахуванням відповідних пропозицій Кабінету Міністрів, Національного банку, а також консультативних органів, що забезпечують діяльність президента.

Діюча редакція закону "Про банки і банківську діяльність" передбачає, що спостережні ради держбанків призначаються пропорційно президентом і Верховною Радою, при цьому обмежень для членів спостережних рад недержавних банків по входженню в ради держбанків не існує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді