Ющенко не дасть Януковичу морозити українців

Середа, 18 жовтня 2006, 12:23

Президент Віктор Ющенко 18 жовтня проведе нараду з керівниками профільних міністерств та державних підприємств з газових питань.

Тут буде заслухано доповідь щодо стану забезпечення газом населення в 4-му кварталі 2006 р., обговорять цінову ситуацію та параметри поставок газу в регіони майбутнього ріку, передає Finance.ua.

На початку тижня заступник голови секретаріату президента Віктор Бондар зазначив з цього приводу, що ситуація з газом у країні фактично є критичною. При цьому спроб з боку відповідальних міністерств та держкомпаній стабілізувати ситуацію, незважаючи на офіційне відкриття опалювального сезону, президент не бачить.

Регіональні угоди з НАК "Нафтогаз" відносно газопостачань не підписані. В областях немає інформації щодо вартості палива, а також про обсяги його поставок.

Учора своє невдоволення з приводу переговорів з Москвою в газовій сфері висловило Міністерство закордонних справ. Прес-секретар МЗС Андрій Дещиця заявив про те, що зовнішньополітичне відомство має неповну інформацію від українського Мінпаливенерго щодо ситуації, яка склалася.

"Дуже часто ми одержуємо інформацію постфактум, а не вчасно", - підкреслив представник МЗС.

Наприкінці минулого тижня прем'єр-міністр Віктор Янукович та перший віце-прем'єр уряду Росії Дмітрій Мєдвєдєв домовилися, що ціну на газ для України з 2007 р. буде визначено в ході засідання Міжурядового комітету з питань економічного співробітництва.

Нібито є попередні домовленості щодо обсягів поставок газу в Україну наступного року, а також на період до 2010 р. Сторони погодили, що остаточну ціну на газ буде визначено в ході засідання Міжурядового комітету.

Янукович вважає, що питання ціни російського газу для України на 2007 р. буде вирішено до кінця жовтня 2006 р.

17 жовтня 2006 р. компанія "Газ України" заявила, що відмовляється укладати угоди щодо поставок газу з 285 підприємствами комунальної теплоенергетики через їхню заборгованість на суму 443 млн. грн. Таким чином, більш ніж 40% підприємств комунальної теплоенергетики в країні не зможуть надавати послуги з опалення до погашення боргів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді