Мороз не хоче швидко приймати закони щодо СОТ

Середа, 18 жовтня 2006, 15:57

Голова Верховної Ради Олександр Мороз називає "фантастикою" вимогу фракції "Наша Україна" до 27 жовтня прийняти законопроекти, необхідні для вступу України до Світової організації торгівлі.

У середу в парламенті член фракції "Наша Україна" Геннадій Удовенко оприлюднив заяву, у якій фракція вимагає від Верховної Ради до 27 жовтня цього року розглянути та прийняти всі законопроекти, необхідні для вступу України до СОТ, передає Finance.ua.

"Наша Україна" вважає, що керівництво уряду та Верховної Ради всілякими засобами намагається загальмувати розгляд та прийняття необхідних законів і зірвати вступ України до СОТ. Удовенко помітив, що така позиція керівництва уряду і парламенту не відповідає ні інтересам України, ні інтересам українського народу.

"Очевидно, що антикризова коаліція та делеговані нею чиновники зневажають інтереси власного народу, відстоюючи інтереси іншої держави", - зазначено в заяві.

Фракція "Наша Україна" наполягає на якнайшвидшому прийнятті парламентом законопроектів, необхідних для завершення одержання Україною членства у СОТ ще до кінця 2006 року.

У відповідь на цю заяву спікер Мороз сказав, що ці претензії до парламенту є "абсолютно безпідставними". Він вважає, що всі законопроекти щодо вступу до СОТ, після того, як уряд подасть їх до Верховної Ради, можуть бути прийняті до 1 грудня. За словами Мороза, ставити завдання прийняти ці законопроекти до 27 жовтня - "це фантастика".

Він помітив, що всі прекрасно розуміють, що цього зробити не можна, і тому ставити таке завдання "некоректно з боку авторів заяви". "Потрібно, все-таки, бути прагматиками і не використовувати складнощі у підготовці того або іншого законопроекту як привід для конфліктів та інших речей", - вважає голова Верховної Ради.

16 жовтня Мороз повідомив, що на поточному пленарному тижні Верховна Рада не прийме всі 20 законопроектів, пов'язаних зі вступом України до Світової організації торгівлі, і їх можна прийняти до грудня.

У свою чергу, прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що у випадку прискорення роботи над прийняттям законопроектів, необхідних для вступу до СОТ, Україна може приєднатися до цієї організації в січні-лютому 2007 р.

Однак, за його словами, з 20 законопроектів, які необхідно прийняти для вступу України до СОТ, у парламент передано всього три.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді