Київська земля розходиться, як гарячі пиріжки

Середа, 18 жовтня 2006, 17:32

У Києві продовжується сезон аукціонів з розпродажу земельних ділянок.

Земельні лоти охоплюють практично всі райони столиці, у їх числі Голосіївський, Дарницький, Дніпровський, Оболонський, Подільський, Святошинський і Соломенський райони, передає Ліга.

Так, у вівторок у Контрактовому будинку УМВБ пройшов черговий аукціон з продажу земельних ділянок під забудову. На аукціон виставляли 30 соток землі перед будинком N8 по вул. Срібнокільській, на якій планується будівництво торговельного центру (ТЦ).

Як пише "Газета по-київськи", стартова ціна була 1 млн. 200 тис. грн., тобто по 40 тис. грн. (8 тис. дол.) за сотку. Але в ході торгів вартість збільшилася до 5 млн. грн. (153 тис. грн. або 30 тис. 600 дол. за сотку), а власником цієї земельної ділянки стала компанія "Київбудінвест". Це найвища ціна яку було виручено містом за землю в Дарницькому районі.

На наступному аукціоні планується виставити розташовану на березі Дніпра ділянка по вул. Новопирогівській, площа якої - 1,3 га. Хоча рішення влади Києва стосовно цієї ділянки ще немає, стартову ціну її вже визначено. Згідно з даними "Газети по-київськи", вона складає 4 млн. 179 тис. грн. (32 тис. грн. або 6 тис. 400 дол. за сотку).

У той же час на окраїнах міста нема можливості купити сотку землі дешевше, ніж за 20 тис. дол.

Київські чиновники стверджують, що аукціонна вартість, за якою отримується земля на торгах, є показником ринкової ціни столичної землі.

У майбутньому міська влада має намір виставити на аукціон ділянку, яка стане найбільшим лотом за всю історію столичних земельних аукціонів: 113 га на Оболоні. Стартова ціна - 860 млн. грн. Тобто, 76 тис. грн. або 15 тис. дол. за сотку.

Наступної сесії, яка відбудеться 26 жовтня, виноситься 60 питань щодо передачі земельних ділянок і 22 – щодо продажу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді