Бойко: якщо вас морозять, подавайте до суду

Четвер, 19 жовтня 2006, 10:55

Як заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко, на сьогодні опалення включили 430 з 656 підприємств теплокомуненерго.

За його словами, ті, хто не включив опалення, мають борги за спожитий газ на загальну суму в 430 млн. грн. Найбільші боржники: Харківська обл. – 108 млн. грн., Дніпропетровська – 86 млн. грн., м. Кривій Ріг – 58 млн. грн., Донецька обл. – 78 млн. грн., Запорізька – 37 млн. грн., передає Finance.ua.

Зараз, за словами міністра, складаються графіки погашення заборгованостей, однак підкреслив, що тим підприємствам ТКЕ, які не погасили заборгованість, газ включено не буде.

Також Бойко зазначив, що для "Київенерго" та "Укр-Кан-Пауер" виділено ліміти газу.

Тому, якщо в дома киян дотепер не надійшло тепло, а вони не мають заборгованості перед постачальником тепла, то мешканці можуть подавати до суду.

Глава Мінпаливенерго також повідомив, що до 1 грудня уряд розробить методику нарахування тарифів за газ, яка повинна допомагати незахищеним прошаркам населення.

А щоб проблем із опаленням українці не відчули, усі без винятку міністри відправляться до регіонів. Таке завдання поставив перед ними прем'єр-міністр Віктор Янукович. Уже найближчої суботи Бойко поїде до Луганської обл., де пройде нарада щодо ситуації з розрахунками в регіонах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді