Українські енергетики через мізерну зарплату погрожують страйками

Четвер, 19 жовтня 2006, 13:58

Незалежна галузева профспілка енергетиків України готова почати страйк на енергетичних підприємствах, якщо уряд не підвищить фонд оплати праці в тарифах на передачу та поставки енергії для енергопостачальних компаній.

Про це на прес-конференції заявив голова центральної ради Незалежної галузевої профспілки енергетиків України Валерій Погорілий, передає Ліга.

За темпами підвищення заробітної плати серед усіх видів промислової діяльності енергопостачальні компанії сьогодні займають останнє місце. Збільшення фонду оплати праці в тарифах на передачу та постачання електроенергії у 2006 році так і не відбулося.

Більше того, працівники обленерго не відчули зміни мінімальної зарплатні та прожиткового мінімуму, що протягом року змінювалися тричі. Така ситуація, за словами Погорілого, стала причиною масового звільнення кваліфікованих фахівців з галузі. Масштаби звільнень досягли п'яти чоловік на день, що робить практично неможливим підтримку надійного енергозабезпечення регіонів.

У зв'язку з цим профспілка вимагає до 1 грудня 2006 року підвищити фонд оплати праці в розмірі, середньому по промисловості, - зазначив він.

24 жовтня профспілки мають намір пікетувати НКРЕ, для цього від кожного обленерго приїде по одному автобусу працівників. У ході цього пікетування НКРЕ ознайомлять з "Планом заходів центральної ради профспілки та обласних профспілкових організацій Незалежної профспілки енергетиків України". Це будуть останні переговори з НКРЕ та у випадку незадоволення вимог почнеться підготовка до страйку. "Із тисячою гривень зарплати в тарифах ми в новий рік не увійдемо", - підкреслив Валерій Погорілий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді