Комбінат Тарути напав на завод "Смарт-груп"?

Четвер, 19 жовтня 2006, 19:08

18 жовтня 2006 р. о 18 г. 20 хв. організована група, яка представилася працівниками ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" у кількості близько 300 чоловік, очолювана головою профспілкового комітету Шавальдіним, прибула до Макіївки, нібито з метою переговорів зі своїми колегами - трудовим колективом ЗАТ "Макіївський металургійний завод".

Частина цієї групи, чисельністю 150 чоловік блокувала залізничні колії, по яких здійснюються вантажоперевезення в напрямку: ЗАТ "Макіївський металургійний завод" - ЗАТ "Макіївкокс", повідомляє прес-служба Макіївського металургійного заводу.

Унаслідок дій працівників ВАТ "АМК" повністю припинено залізничне вантажоперевезення підприємств ЗАТ "ММЗ" і ЗАТ "Макіївкокс".

За словами прес-служби, інша група працівників ВАТ "АМК", так само в складі близько 150 чоловік, на чолі з Шавальдіним о 18 г. 30 хв. прибула до заводоуправління ЗАТ "ММЗ", де влаштувала пікет.

Свої дії представники ВАТ "АМК" мотивували необхідністю спільної боротьби за зниження тарифів на залізорудну сировину для металургів України.

Профспілковий актив ЗАТ "ММЗ" відхилив можливість ведення переговорів із Шевальгіним, що очолював пікетувальників, який визнав, що не має впливу на групу, яка заблокувала під'їзні колії підприємства.

Згідно із заявою прес-служби ММЗ втрати заводу, обумовлені зривом вантажоперевезень і порушенням технологічного процесу підприємства, підраховуються.

У заяві йдеться про те, що такий перебій у поставках може викликати повну зупинку всього заводу.

"Вважаємо за необхідне відзначити, що зазначені події відбуваються саме тоді, коли наш завод, завдяки інвестиціям компанії "Смарт-груп", у буквальному розумінні почав відроджуватися з руїн", - повідомляється у прес-релізі, текстом якого розташовує "УП".

У компанії стверджують, що умови виробничої діяльності ЗАТ "ММЗ" нітрохи не відрізняються від загальної ситуації в ДМК України.

Адміністрація ЗАТ "ММЗ" офіційно звернулася до правоохоронних органів із заявою про протиправні дії на адресу підприємства й трудового колективу.

Довідка.

ЗАТ "Макіївський металургійний завод" контролюється компанією "Смарт-груп", власником якої є російський бізнесмен Вадім Новінскій.

ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" належить групі Індустріальний Союз Донбасу, якою володіє український бізнесмен Сергій Тарута. Одним із засновників ІСД був український бізнесмен і начальник РНБО України Віталій Гайдук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді