Американці перейнялися українськими махінаціями з ПДВ

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 11:02

Американська торгівельна палата в Україні виказує занепокоєність з приводу ситуації, що склалася навколо питання адміністрування податку на додану вартість і зокрема відшкодування цього податку.

Про це йде мова в прес-релізі Палати, повідомляє Finance.ua.

У повідомленні зазначається, що Палата та Податковий комітет Палати продовжують одержувати інформацію щодо порушення процедур відшкодування податку на додану вартість від компаній-членів Палати, котрі працюють у багатьох регіонах України.

Палата продовжує підтримувати політику реформування адміністрування податку на додану вартість, що дозволить законослухняним компаніям одержувати відшкодування ПДВ своєчасно і на прозорій основі, підкреслюється в повідомленні.

У Палаті зазначають, що це питання є надзвичайно важливим для майбутнього розвитку вільної ринкової економіки та залучення інвестицій. "Палата розуміє, що існують проблеми в системі, яка унеможливлює нелегальне повернення ПДВ і Палата завжди виступає проти такого роду порушень. З іншого боку, Палата хотіла б зазначити, що існують багато законослухняних і чесних платників податків, котрі завжди платили податки і наразі несуть збитки у зв'язку з неповерненням податку на додану вартість. Згодом, якщо зазначене питання не буде вирішено, ця проблема буде значно погіршувати положення інвесторів і загальний інвестиційний імідж країни. Унаслідок дії вищезгаданих факторів можна чекати зниження конкурентноздатності української економіки", - говориться в повідомленні.

У зв'язку з цим, Американська торгівельна палата в Україні вважає за необхідне підтримати всі зусилля керівництва України на різних рівнях, спрямовані на встановлення рівних, справедливих і прозорих механізмів адміністрування ПДВ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді