Податкова збирається відшкодувати ПДВ у жовтні на суму близько 1 млрд. грн.

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 15:57

Державна податкова адміністрація планує відшкодування українським підприємствам податку на додану вартість за підсумками жовтня на суму близько 1 млрд. грн.

"За нашими оцінками в цьому місяці наступить законний термін для відшкодування платникам податків десь близько 1 млрд. грн., можливо трохи більше. Усі вони одержать у повному обсязі це відшкодування", - сказав голова ДПА Анатолій Брезвін на прес-конференції в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому він зазначив, що на уряд чиниться політичний тиск у питанні відшкодування ПДВ, але підтвердження порушень у цій сфері не виявлено. "Генеральна прокуратура з доручення президента з серпня перевіряє податкову службу на предмет законності відшкодування ПДВ і продовжує ці перевірки – порушень немає", - сказав Брезвін.

Відповідно до прес-релізу ДПА, наданому журналістам на прес-конференції, до початку жовтня поточного року було заявлено до відшкодування ПДВ на суму 16 млрд. 800 млн. грн., фактично було відшкодовано 15 млрд. 400 млн. грн., у тому числі коштами – 10 млрд. 500 млн. грн.

"Виконання бюджетного розпису з відшкодування ПДВ коштами склало (за дев'ять місяців) 89,8%. Залишок невідшкодованих сум складав 6 млрд. 800 млн. грн.", - зазначається у прес-релізі. При цьому говоритися, що у 2006 році попереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму 1 млрд. 200 млн. грн.

У ході прес-конференції, голова ДПА також спростував звинувачення адміністрації, які з'явилися у пресі, у дискримінації за регіональною ознакою в питанні відшкодування ПДВ.

"Інформаційний привід, який було кинуто і який розкручується з приводу якоїсь регіональної ознаки – абсурдний. Законом чітко прописана процедура – заявили відшкодування ПДВ, перевірили його, є порушення – відмовили у відшкодуванні, підтвердили – відшкодували. Іншого нічого нема", - обурився Брезвін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді