ПДВ Донецькій області відшкодували справедливо - Колесников

Понеділок, 23 жовтня 2006, 13:02

Екс-глава Донецької обласної ради, депутат фракції Партії регіонів Борис Колесников не бачить нічого несправедливого в тому, що підприємствам у різних регіонах України по-різному відшкодовують ПДВ.

"Хіба можна порушувати питання про те, що одна область більше одержала ПДВ, а друга - менше? Не можна. Тому що Донецька область дає 25% експорту країни. Її експортоутворюючі підприємства купують сировину та послуги у восьми базових областях України. І відповідно, Донецька область буде експортувати цей продукт і одержувати відшкодування ПДВ", - зазначив він в інтерв'ю www.delo.ua, опублікованому в понеділок, 23 жовтня.

Колесников зазначив, що проблем нерівномірного відшкодування ПДВ у залежності від регіону не існує. "Будь-який першокурсник економічного вузу так вважає, не тільки я. Як можна порівнювати експортний потенціал Волинської і Донецької областей ", - додав він.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко 15 вересня доручив Генпрокуратурі протягом 10 днів перевірити ситуацію, яка виникла в серпні щодо компенсації ПДВ.

За його словами, загальний план відшкодування ПДВ було виконано на 76%, тоді як у східних областях його було перевиконано: у Криму - на 30%, Луганській області - на 30%, Донецькій - на 121%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді