Російський мільярдер Дерипаска претендує на 10% акцій концерну General Motors

Понеділок, 23 жовтня 2006, 19:11

Російський бізнесмен Олег Дерипаска хоче придбати акції найбільшої у світі автомобілебудівної компанії General Motors. Його метою є одержання 10% пакету акцій компанії.

Німецький журнал Manager-magazin пише про те, що момент для придбання цінних паперів американської компанії досить підходящий, оскільки вже другий рік підряд корпорація зазнає збитків, передає Ліга.

Так, за підсумками 2005 року акції General Motors подешевшала в півтора рази. А російському бізнесменові вже належить невеликий відсоток акцій концерну.

Як відзначає видання, Дерипаска, на думку експертів, при купівлі акцій сподівається на співробітництво General Motors із його російською компанією ГАЗ, яка активно скуповує ліцензії на виробництво моделей і цілі складальні лінії по виробництву іномарок. У самій компанії ГАЗ поки ситуацію не коментують.

Аналітики також звернули увагу, що це цілком відповідає тактиці Дерипаска - стратегії масштабних злиттів і поглинань.

Так, на початку жовтня було оголошено про створення найбільшої алюмінієвої корпорації на базі компанії Дерипаски "Русал".

У 2006 році у сфері автомобільної промисловості він також зробив кілька великих придбань. Група ГАЗ, що є другою найбільшою автомобільною компанією в Росії, придбала в автоконцерн DaimlerChrysler виробничі ліцензії й повну збиральну лінію для виробництва моделей Chrysler Sebring та Dodge Stratus. Також він придбав британську автомобілебудівну компанію по виробництву легких комерційних машин LDV. Варто відзначити, що раніше висловлювалися припущення про те, що Дерипаска збирається придбати й британську компанію Jaguar.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді