Азаров: Вступ до СОТ - рішення безповоротне

Вівторок, 24 жовтня 2006, 11:21

Міністр фінансів Микола Азаров підкреслює необхідність якнайшвидшого прийняття законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ.

Про це він сказав під час засідання урядово-парламентської робочої групи по розгляду проблемних і спірних питань проекту Державного бюджету на 2007 рік, повідомили в прес-службі Міністерства фінансів, інформує Finance.ua.

Так, під час дискусії в контексті питань реформування податкової та митної систем Азаров висловив переконання, що сьогодні всі законопроекти в цих сферах потрібно розглядати виходячи з відповідності нормам СОТ.

"Уряд рішуче й безповоротно стоїть на тому, що вступ України до СОТ повинен відбутися. І необхідний для забезпечення цього процесу пакет законопроектів потрібно приймати якомога швидше", - відзначив перший віце-прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко 23 жовтня в Будапешті заявив, що якщо до середини листопада Верховна Рада прийме всі закони по СОТ, то це дозволить "21 грудня на засіданні СОТ сподіватися, що питання про вступ України до СОТ буде поставлено на порядок денний та зустріне позитивне рішення".

Ющенко підкреслив, що вступ України до СОТ в 2006 році - "це наш державний обов'язок перед всією країною, перед всіма націями".

У той же час голова ВР Олександр Мороз сказав, що Верховна Рада може прийняти всі закони, необхідні для вступу України у СОТ, до 1 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді