Через відсутність газу замерзнуть всі області потроху?

Вівторок, 24 жовтня 2006, 11:58

ДК "Газ України" відмовила у виділенні природного газу у жовтні поточного року 66 підприємствам ТКЕ з 16 областей і м. Севастополі через незадовільний рівень розрахунків.

Зокрема, "Газ України" не виділила обсяги газу підприємствам ТКЕ Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Полтавській, Ровенській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській і Чернігівській областям, передає Finance.ua з посиланням на прес-службу компанії.

У прес-службі також повідомляють, що станом на 24 жовтня середній рівень розрахунків цих 66 підприємств ТКЕ складає лише 52% (середній у підприємств ТКЕ в Україні – 79%).

Сума боргу перед "Газом України" за спожитий протягом поточного року природний газ – 215 млн. грн. (61% від загальної суми боргу всіх підприємств ТКЕ – 356 млн. грн.).

В той же час, зазначають у прес-службі, 725 підприємствам ТКЕ, котрі забезпечили стовідсоткові розрахунки за газ і надали гарантії щодо їхнього проведення в повному обсязі, компанія виділила на жовтень необхідні обсяги природного газу.

"ДК "Газ України" вкотре звертає увагу керівництва підприємств-боржників на необхідність терміново виконати власні договірні зобов'язання і погасити борги за поставлений у 2006 р. природний газ, або надати гарантії щодо їхнього повного погашення", - йде мова в повідомленні прес-служби компанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді