Компанії Порошенка й Васадзе спільно побудують автозавод у Росії

Вівторок, 24 жовтня 2006, 13:49

Лідери автомобільного ринку України - корпорація "Богдан" і ЗАТ "ЗАЗ" у рамках виробничої кооперації почали реалізацію спільного проекту будівництва нового заводу в Росії по виробництву легкових і вантажних автомобілів й автобусів.

Як повідомив прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля у вівторок, спільні інвестиції в створення заводу перевищать 300 млн. дол., передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, 18 жовтня російська компанія "Об'єднані транспортні технології" (ОТТ), що представляє інтереси проекту в Приволзькому федеральному окрузі РФ, придбала на аукціоні земельну ділянку площею 50 га в Борском районі Нижегородської області Росії.

За словами Красулі, на першому етапі проектна потужність підприємства складе 25 тис. легкових автомобілів "Ланос-Шевроле", 6 тис. автобусів (від малого до особливо великого "Богдан" - Isuzu), а також 25 тис. вантажних автомобілів й агрегатів. Вихід на проектну потужність заплановано на 2009 рік. Основними ринками збуту будуть країни СНД, у першу чергу - Росія. У цей час автобуси "Богдан" випускаються в Україні та Білорусії.

Нагадаємо, корпорація "Богдан" входить у концерн "Укрпромінвест", хазяїном якого є народний депутат від "Нашої України" Петро Порошенко. ЗАТ "ЗАЗ" входить до групи "УкрАвто", власником якої є народний депутат від БЮТ Таріел Васадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді