Семенюк продовжує видирати НЗФ у Пінчука

Вівторок, 24 жовтня 2006, 14:13

Фонд держмайна готує касаційну скаргу до Вищого господарського суду України на рішення апеляційного господарського суду Києва щодо визнання промислово-фінансового консорціуму "Придніпров'я" сумлінним покупцем 50% +1 акція Нікопольського заводу феросплавів.

Про це повідомили в прес-службі ФГИУ, передає Finance.ua.

При цьому, було зазначено, що керівництво ФДМ ще не одержало офіційного рішення суду і касацію буде передано до вищої судової інстанції тільки після цього.

23 жовтня апеляційний господарчий суд столиці відхилив апеляційні скарги ФДМ та Генпрокуратури і залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 22 вересня 2006 р., яким консорціум "Придніпров'я" визнано сумлінним покупцем 50%+1 акція НЗФ і відхилено позов ФДМ до "Придніпров'я" про повернення активів НЗФ до держвласності.

У березні 2006 р. ФДМ подав позов до Господарчого суду Києва з вимогою зобов'язати "Укрсоцбанк" (тут цей пакет утримується) перерахувати 50%+1 акція НЗФ на рахунок ФДМ.

У 2003 р. консорціум "Придніпров'я" став переможцем двох конкурсів з приватизації двох пакетів акцій НЗФ (25% і 25%+1 акція), заплативши за них у сумі 410 млн. 500 тис. грн.

Консорціум "Придніпров'я" входить до групи "Інтерпайп" Віктора Пінчука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді