Азаров хоче, щоб у ДПАУ повернулися тисячі "фахівців" кучмівських часів

Вівторок, 24 жовтня 2006, 14:35

Державній податкової адміністрації необхідно зробити зусилля для повернення на роботу у податкові органи високопрофесійних фахівців, яких було звільнено у попередні роки, заявляє перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров.

"Я наполягаю, щоб ви продовжили практику повернення до податкової служби професіоналів, - тих, яких виганяли десятками, сотнями й тисячами зі служби. Проаналізуйте і повертайте перевірених надійних працівників", - сказав він, звертаючись до глави ДПАУ Анатолія Брезвіна, у ході розширеного засідання колегії ДПАУ 24 жовтня.

У цілому, за його словами, у податковій "необхідно відтворити атмосферу вимогливості й відповідальності за доручену справу".

Як повідомлялося, у липні 2005 року президент Віктор Ющенко покритикував керівництво ДПАУ за низькі темпи відновлення керівного складу податкових органів, зокрема, заміну лише третини керівників районних податкових інспекцій.

У свою чергу, тодішній голова ДПАУ Олександр Киреєв у листопаді 2005 року відзначив, що ротація кадрів іде на користь податковій.

"Коли одна людина десятиліттями сидить на своїй посаді, створюються всі умови для корупційної діяльності. Разом з тим, це не означає, що замість фахівців повинні прийти дилетанти. Просто повинні прийти люди, які не заплямовані негативними відносинами й не створювали імідж податківця як гнобителя, казнокрада й розкрадача в цій країні", - підкреслював він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді