Шахтарі-інваліди в шоці: Янукович забрав допомогу

Вівторок, 24 жовтня 2006, 17:26

Більше 500 шахтарів-інвалідів провели у вівторок на центральній площі Павлограду акцію протесту проти планів Кабінету міністрів скоротити регресні виплати в Держбюджеті 2007 року.

За словами шахтарів, у проекті Держбюджету-2007 серйозно урізано регресні виплати шахтарям-інвалідам, а шахтарям, що досягли 60 років, взагалі скасовано такі виплати, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Регресні виплати виплачуються співробітникам шахт із 1992 року. Їхній обсяг на сьогоднішній день становить від 1 до 2 тис. грн. залежно від інвалідності та стажу роботи.

Усього в західному Донбасі на сьогоднішній день налічується 11 тис. шахтарів-інвалідів, які одержують регресні виплати.

За словами заступника голови Союзу шахтарів-інвалідів України Миколи Ткаченка, "люди обурені поведінкою уряду".

"Те, що ми одержували до цього, зарубали. Дістали облизня, не буде ні грошей на ліки, не буде ні грошей на посилене харчування, ні на оздоровлення", - сказав він.

Ткаченко відзначив, що практично всі шахтарі-інваліди мають хворобу - силікоз, а це межує з туберкульозом. І тому людям необхідні не тільки медикаменти, але й посилене харчування.

Учасники акції протесту прийняли резолюцію з вимогою до уряду передбачити в бюджеті 2007 року регресні виплати. Ця резолюція спрямована до Верховної Ради, до Кабінету міністрів, а також президенту Віктору Ющенку.

За словами шахтарів, люди найбільше сподіваються на президента, оскільки переконані в тому, що він не підпише бюджет з урізаними соціальними виплатами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді