Тимошенко вважає ціну газу від Януковича злочинною

Вівторок, 24 жовтня 2006, 17:53

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко називає"злочинною" заявлену прем'єр-міністром Віктором Януковичем ціну на газ на 2007 рік.

Про це Тимошенко повідомила в інтерв'ю журналістам у вівторок, коментуючи заяву Януковича про досягнення домовленостей щодо встановлення на наступний рік ціни на газ у розмірі 130 дол. за тис. куб. м., передає "Інтерфакс-Україна".

"Українські інтереси грубо здали на початку 2006 року, коли підписали угоду з RosUkrEnergo і розірвали зв'язок між транзитом російського газу через Україну та одержанням Україною природного газу з Росії", - сказала вона і додала: "Той, хто це зробив, буде відповідати і перед народом України, і, я думаю, перед законом". "Це провина конкретних посадових осіб, конкретних чиновників", - сказала Тимошенко.

Депутат пообіцяла, що після приходу до влади БЮТ оприлюднить імена чиновників, "яким країна сьогодні зобов'язана тим, що втрачає енергетичну стабільність, незалежність, а також фінансовий баланс".

"Тому сьогодні говорити 130 дол. і 210 дол., 95 дол. це смішно, коли чиновники здали ту ціну, яка у нас існувала до 2010 року. Усе злочин - і 95, і 130 і 210. Я тут різниці не роблю", - сказала Тимошенко.

Вона звернула увагу, що угода щодо оренди землі та майна для Чорноморського флоту Росії підписувалися одночасно з угодами щодо постачання російського газу в Україну, однак договори щодо умов базування флоту не переглянуто.

Тимошенко заявила, що готує прес-конференцію, "яка стосується втрати Україною своєї газо-транспортної системи".

"Усі ці заяви про російсько-німецько-український газо-транспортний консорціум, про будь-які взагалі консорціуми на базі нашої газо-транспортної системи, я вважаю національною зрадою. Я попереджаю тих політиків, які після RosUkrEnergo перейшли до власності на газо-транспортну систему, що їм це з рук не зійде. Нехай вони не зазіхають на те, що залишилося в стратегічній власності", - підкреслила лідер блоку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді