Семенюк рветься перевиконувати план із приватизації

Вівторок, 24 жовтня 2006, 19:01

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк заявляє, що план із приватизації за 2006 рік буде не тільки виконано, але й перевиконано.

"Обов'язково буде виконано і перевиконано (план надходжень від приватизації у 2006 році)". – заявила вона журналістам, передає Finance.ua.

Відповідаючи на питання, за рахунок яких об'єктів буде виконано план, Семенюк заявила, що мова йде про продаж міноритарних пакетів енергокомпаній, які входять у НАК "Енергетична компанія України".

Голова ФДМ також зазначила, що поки ще рано говорити про надходження від приватизації у 2007 році, оскільки поки не затверджено параметри бюджету на наступний рік.

Законом про державний бюджет на 2006 рік передбачено одержання від приватизації 2 млрд. 100 млн. 188 тис. грн.

До 12 жовтня поточного року від приватизації отримано 323 млн. грн. З урахуванням того, що кошти від приватизації надходять у бюджет із затримкою у два місяці, загальна сума надходжень не перевищить цього року 500 млн. грн.

20 жовтня Фонд держмайна заявив про те, що підготовано проект постанови, яким планується виставити на продаж міноритарні пакети акцій 21 енергокомпанії, що входить до НАК "Енергетична компанія України".

У проекті закону про держбюджет на 2007 рік у перелік об'єктів, які планується виставити на продаж, включено майже 500 підприємств. Наступного року уряд від приватизації планує одержати 10 млрд. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді