Рудьковський може довести українську авіацію до кризи

Середа, 25 жовтня 2006, 19:43

Українська авіаційна галузь знаходиться в критичному стані.

Про це у вівторок на прес-конференції повідомив заступник глави Держслужби з нагляду за забезпеченням авіації (Державіаслужба) Сергій Губань, передає Ліга.

Губань зазначив, що причиною виникнення критичної ситуації стала пропозиція Міністерства транспорту та зв'язку реорганізувати авіаційну галузь.

"Колектив Державіаслужби стурбований ситуацією, що склалася в галузі. Точніше, у галузі все нормально, а критична ситуація - у системі управління галуззю... ми знаходимося в стані чергової реорганізації, що може відкинути Україну на кілька кроків назад", - підкреслив він.

За його словами, цього року Міністерство транспорту та зв'язку таємно розробило ряд постанов, - зокрема, "Про утворення Державного департаменту авіаційного транспорту" і "Про затвердження Положення про Державну службу України з нагляду за забезпеченням безпеки авіації", - згідно яким управління авіагалуззю в системі державного регулювання розділяється на три частини:
Укравіатранс, Державіаслужба та Мінтранс.

Губань підкреслив, що така ситуація суперечить міжнародним стандартам, котрі передбачають, що управління авіагалуззю повинно здійснюватися єдиним центральним органом.

"Ці постанови вийшли таємно, вони не узгоджувалися з іншими міністерствами... ніякі зауваження не приймалися. Державіаслужба була змушена звернутися до суду про скасування даних постанов та виграла справу. Ми дуже сподіваємося, що усе стане на свої місця. Треба, щоб це був незалежний автономний орган", - зазначив він.

У свою чергу, директор Департаменту інспектування безпеки польотів Державіаслужби Віталій Міщенко припустив, що після переходу на трьохріневу систему управління авіагалуззю в Україні знизиться рівень безпеки польотів.

"Не прямо зараз, але в перспективі рівень безпеки польотів буде знижено", - підкреслив він, додавши, що постанови КМУ є непрофесійними.

Нагадаємо, раніше під час "гарячої лінії" у Кабміні перший заступник міністра транспорту та зв'язку Володимир Корнієнко заявив, що до кінця поточного року у Мінтрансі може бути створено єдиний авіаційний орган. Він уточнив, що в ході створення цього органу, швидше за все, буде реорганізовано Державіаслужбу та Укравіатранс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді