Янукович не хоче поповнити бюджет за рахунок транзиту газу?

Четвер, 26 жовтня 2006, 17:20

Народний депутат, член фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук не розуміє, чому уряд не ініціює питання підвищення ставок транзиту російського газу через територію України.

Як повідомили у прес-службі "Нашої України", Катеринчук підкреслив, що за рахунок підвищення ставки на транзит Україна могла б частково компенсувати ті збитки, які завдаються економіці у зв'язку з підвищенням цін на газ до 130 дол., передає Ліга.

"Я не знаю, чому вони не ініціювали це питання, мабуть, їм просто не потрібні ці гроші в бюджеті, тому що вони не думають про більшість громадян України", - розповіді він.

Катеринчук також вважає, що ціна 130 дол. за газ для України не є прийнятною, з огляду на те, що наша держава має потужну газо-транспортну систему.

Фактично, за його словами, контракт про поставки газу в Україну на 2007 рік за ціною 130 дол. є договором "між Партією регіонів і Російською Федерацією".

Нагадаємо, уряд України одержав підтвердження, що в наступному році обсяг поставок російського газу буде не менше 55 млрд. кубометрів за ціною не вище 130 американських доларів за тисячу кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді