Стабфонда не буде - 3 млрд. грн. підуть на "латання дірок" бюджету-2007

Четвер, 26 жовтня 2006, 17:50

У створенні стабілізаційного фонду більше немає необхідності. У зв'язку із цим 3 млрд. грн., які планувалося закласти в цей фонд, будуть перерозподілені на інші статті витрат відповідно до пропозицій народних депутатів.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров 26 жовтня на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів, передає Ліга.

Азаров підкреслив, що необхідність у створенні стабілізаційного фонду відпала після того, як стала відома ціна на імпортний газ для України - 130 дол. за тисячу кубометрів.

За словами міністра фінансів, він "із задоволенням" зможе сказати народним депутатам, представляючи проект бюджету-2007 у першому читанні, що для виконання їхніх побажань у бюджеті є відповідний ресурс.

"Стабілізація в нашому розумінні - це зовсім не стабілізація в розумінні російського стабілізаційного фонду", - підкреслив Азаров.

За його словами, у Росії стабілізаційний фонд було створено на випадок різкого падіння ціни на нафту, в Україні ж такий фонд передбачався для того, щоб уникнути ризиків підвищення ціни на газ. Крім того, відзначив глава Мінфіну, у російського й українського стабілізаційного фонду різні призначення й різні джерела фінансування.

Нагадаємо, проектом Держбюджету на 2007 рік пропонувалося створення стабілізаційного фонду обсягом 3 млрд. грн. Пропозиція про створення такого фонду подало Міністерство фінансів в 2005 році. Відповідно до проекту, стабілізаційний фонд не повинен був враховуватися в бюджеті, але бути позабалансовим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді