Тимошенко: "РосУкрЕнерго" заснували "Добчінскій", "Бобчінскій" та Бойко

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 13:15

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко дійсно є членом координаційної ради спільної компанії "РосУкрЕнерго", однак нічого не знає про її засновників.

Про це він заявив у вечірньому ефірі телеканалу "1+1", передає Ліга.

"Координаційний комітет та засновники - це різні речі... Я дійсно не знаю, хто засновник", - сказав Бойко. Відповідаючи на питання лідера БЮТ Юлії Тимошенко, чи є дана компанія приватною або державною, він сказав: "Поняття не маю". За його словами, у координаційної раді компанії "РосУкрЕнерго" він представляв не компанію "Центрогаз", а НАК "Нафтогаз України". Точно так само представники російського "Газпрому" не мають відношення до засновників "РосУкрЕнерго" з боку компанії "Еросгаз", - пояснив він.

Юлія Тимошенко продемонструвала Юрієві Бойку рішення про створення "РосУкрЕнерго" та протокол координаційної ради, складений представниками двох компаній.

"Одна компанія зветься "Центрогаз", а інша - така еротична назва "Еросгаз". Еротична - це російська сторона, тому що вони задоволення, можливо, отримують від того, що зараз відбувається з Україною", - зазначила вона.

Відповідно до документа, наданого Тимошенко, компанію "Еросгаз" представляють росіяни - заступник голови "Газпрому" Юрій Комаров, голова правління "Газпромбанку" Андрєй Акімов, однофамілець заступника голови "Газпрому" Мєдвєдєв та заступник голови "Газпрому" Алєксандр Рязанов.

Уповноваженими з української сторони, за словами лідера БЮТ, є сам міністр палива та енергетики Бойко, його соратник по "Нафтогазу" Ігор Воронін, "і далі два чоловіки по типу "Чуйчєнко" (виконавчий директор "РосУкрЕнерго" Костянтин Чуйченко) та "Пальчєнко" (мабуть, мається на увазі виконавчий директор "РосУкрЕнерго" Олег Пальчиков), "Добчінскій" і "Бобчінскій", "Путчєк" і "Шелтон Джонс".

Також Юлія Тимошенко продемонструвала документи по банківській групі, котра обслуговує компанію "РосУкрЕнерго". За її словами, дана структура, а також рух рахунків свідчать про те, що засновниками компанії "РосУкрЕнерго" з української сторони є Юрій Бойко, екс-президент України Леонід Кучма та діючий прем'єр-міністр Віктор Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді