Брезвін оскаржить 200 судових рішень щодо ПДВ

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 14:09

Державна податкова адміністрація має намір оскаржити у вищих інстанціях усі судові рішення, які раніше визнали законність сум ПДВ, заявлених підприємствами до відшкодування.

ДПА хоче опротестувати близько 200 таких рішень на загальну суму 700 млн. грн., передає Finance.ua.

Заступник директора департаменту ПДВ Людмила Косміна заявила, що податкові органи мають намір "провести інвентаризацію" усіх судових рішень, які стосуються повернення податку.

Вона уточнила, що всі прийняті раніше судові рішення у випадку підтвердження податківцями схем ведення фіктивного бізнесу буде оскаржено у вищих судових інстанціях.

"Склалася тенденція: заявки на відшкодування випереджають темпи росту експортних операцій",– додала Космина.

У Держказначействі вже знаходяться 200 судових рішень, згідно з якими підприємства повинні одержати 700 млн. грн. відшкодованого ПДВ.

Однак за останній місяць ДПА "вилучило" з відомства документи на суму відшкодування 455 млн. грн. і в рамках відкритих кримінальних справ проводить збір доказів.

"Суди приймають рішення, але ми ж бачимо, що були явні порушення – використання в ланцюжках фіктивних фірм, псевдоекспорт або взагалі відсутність якихось операцій",– зазначив співрозмовник у ДПА.

За його словами, податківці тепер будуть активніше відстоювати свої позиції в судах: "Будемо просити, щоб суди швидше виносили рішення по справах. При Олександрі Киреєві (глава ДПА з квітня 2005 року по серпень 2006 року) усе було тихо і спокійно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді