Мінфін "подарував" регіонам 8 мільярдів гривень

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 14:37

Ще до подання до Верховної Ради проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" Міністерство фінансів збільшило видатки місцевих бюджетів проти розрахункових показників Мінфіну на суму більш як 8 мільярдів гривень.

Таке рішення є результатом консультацій фахівців Мінфіну та представників місцевих органів влади, повідомила прес-служба Мінфіну.

Збільшення видатків місцевих бюджетів відбулось, в тому числі, і за захищеними статтями бюджету (допомога сім’ям з дітьми, придбання продуктів харчування, медикаментів тощо) - на 5,9 млрд. грн.

Враховані також - в сумі близько 2 млрд. грн. - додаткові запити регіонів за програмами соціально - економічного розвитку: як у вигляді цільових субвенцій, так і в розподілі коштів за бюджетними програмами по головних розпорядниках коштів державного бюджету (Мінбуду, Мінтрансу, МінАПК, Держводгоспу, МНС, Мінекономіки, Укравтодору тощо).

У ході доопрацювання проекту Бюджету на 2007 рік на засіданні профільного Комітету Верховної Ради було розглянуто більше 2,5 тисяч пропозицій, щодо яких підготовлено Висновки та пропозиції до проекту бюджету. Вони розглядатимуться у Верховній Раді України під час першого читання проекту Бюджету-2007.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді