Американський мільярдер полетить до космосу за $25 млн.

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 15:13

Чарльз Симоній, 58-літній американський мільярдер, котрий зробив статки на розробці та продажі програмного забезпечення, стане наступним космічним туристом.

Симоній заплатить близько 25 млн. дол. віденськый компанії Space Adventures Ltd. за можливість бути присутнім на борті міжнародної орбітальної станції в березні наступного року, куди його доставить російський корабель "Союз", передає Ліга.

Про це заявили сьогодні представники компанії. Симоній стане п'ятою людиною, що відвідала Міжнародну орбітальну станцію в якості туриста.

Симоній приїхав до США з Угорщини у 17-літньому віці для того, щоб вивчати комп'ютерні технології та програмування. Він встиг попрацювати на керівних посадах у Xerox Corp. і Microsoft та організувати свою власну успішну компанію Intentional Software Corp.

Під час "турне" Симоній буде допомагати космонавтам у здійсненні експериментів, вести свої власні спостереження та документальну фотозйомку.

Симоній уже деякий час веде в Інтернеті щоденник на "космічні теми", спрямований на те, щоб розвинути у дітей та підлітків інтерес до космосу і космічних подорожей.

"Я хочу поділитися усім, що я знаю, і усім, що побачу, з тими, кому це буде цікаво, а особливо з дітьми", прокоментував Симоній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді