СОТ дала Україні три тижні

Понеділок, 30 жовтня 2006, 14:29

Всесвітня торгівельна організація відводить Україні три тижні на прийняття необхідних законопроектів, інакше Києву доведеться продовжити переговори вже в наступному році.

Про це повідомляє джерело, що приймало участь у п'ятничних переговорах у Женеві, передає Finance.ua.

На переговорах у Женеві погоджувались графіки оформлення членства України у СОТ - насамперед, прийняття пакету з 20-ти законопроектів і підписання двосторонніх протоколів, які залишилися (з Киргизією та Тайванем).

"Суть остаточного (четвертого по рахунку) варіанту звіту робочої групи не варто було обговорювати до прийняття пакету законопроектів у Раді", - повідомив переговірник.

Представники СОТ виділили законопроекти, які потрібно прийняти якомога швидше, - про ПДВ для аграріїв, про молоко й м'ясо, про підтримку АПК, про експортні ставки на лом чорних і кольорових металів і на живу худобу та шкіряну сировину, про скасування вікових обмежень при імпорті автомобілів і про ветеринарію (прийнятий у першому читанні - ред.).

Крім того, чиновники організації поставили перед Україною умову в найближчі три тижні прийняти весь пакет, який залишився.

У цьому випадку 18 грудня в Женеві відбудеться офіційне засідання робочої групи, на якому можуть прийняти підсумковий звіт, що фіксує зобов'язання нашої країни перед CОТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді